PHD in breastfeeding

12:23:00 PM

Alhamdulillah. Dalam sedar tak sedar. Esok lengkapla PHD in BF sy.
Esok Humairah dah 2 tahun. Maka lengkaplah proses penyusuan susu ibu untuk Humairah.
Seriusly, sebak plak rasanya. Tak sangka dapat menyusukan anak hingga umur 2 tahun.
Thanks Allah kerana memberi sy kesihatan yg baik dan peluang utk menyusukan Humairah hingga 2 tahun.

Perjalanan yg bukan mudah. {My Breastfeeding Journey}
Masih terbayang2 lg kali pertama humairah menyusu.
Saat2 genting bila susu semakin berkurangan. Alhamdulillah Allah tunjukkan jalan.

Kalau dulu tiada geng pump di surau.
Alhamdulillah...now dah ramai yg menjalankan projek pump. Malah bertambah-tambah.
Siap kna pasang extra power extension sebab plug tak cukup.

Doa saya semoga Humairah membesar dengan sehat dan menjadi anak yg solehah.
Taat kepada Allah dan Rasul. Taat kepada papa & mama.
Hormat orang tua. Jadi anak yang bijak dan rajin solat.
Syukur Alhamdulillah Allah kurniakan saya anak yg comel ini sebagai penyeri keluarga.

Maksudnyer papa bukan kena bagi Humairah je hadiah.
Tapi mama jgak sebab dapat susukan humairah. bleh tak mcm tu?

Wean off???
Time for 2nd pregnancy??


You Might Also Like

14 comments

  1. what a co-insiden.. kita pon baru update pasal BF, hihi.. Congrates mama cik merah!! sy pon impikan PHD ini.. mmg tak mudah, tp dgn azam yg kuat, INSYAALLAH.. semoga diperkenankan.. amin2

    ReplyDelete
    Replies
    1. Insyallah. Happy breastfeeding shaheeda :) semoga Allah permudahkan.

      Delete
  2. Alhamdulillah...Rezeki Humairah..
    How I wish I can bf my son until 2 yrs old also..For my 2nd baby perhaps..

    Congrats anyhow. Tak ramai yang dpt survive. You have done a good job..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah. Moga berterusan utk zuriat yg akan datang. Insyallah.

      Delete
  3. tahniah... semoga wanie diberikan kekuatan utk susukan ank selama 2 thn

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks wanie. semoga sAllah mudahkan jalan utk kita.

      Delete
  4. alhamdulillah.. hopefully i pun dpt bf Hana smpai dia 2thn. now target for 6mth dulu. Lepas tu target for 1 yr. Semoga dipermudahkan.. ;)

    ReplyDelete
  5. Good job mama Humairah! Syukur alhamdulillah =) 2nd pregnancy.. boleh sangat dahh heheh. Oh btw Faeza, thanks for invitation ke bday party Humairah, but sorry I cant make it.. Maybe next time! X sabar nak tgk hasil kerja tangan mama Cik Merah yg rajin n super creative! Have a good time preparing!!! Hugs n kisses!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah Dina. 2nd pregnancy?? Insyallah...

      Delete
  6. alhamdulillah..bestnye..hopefully dpt menyusukan shahadah chinta 2 tahun mcm humairah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah. semoga dapat susukan chinta hati till 2y. Happy breastfeeding.

      Delete
  7. congrates! selain celebrate bufdae humairah celebrate kejayaan mama merah juga! hehe

    ReplyDelete

IG @littlepearlheart

Followers

Creative By Two

Subscribe