Home Project #2 : Kids Playarea Part 3

9:00:00 AM


Sebagai mengubati hati yg luka sebab frame semua tak melekat pada dinding,
Sy sediakan sitting area di playarea ni. Insyallah nanti bolehla sy sediakan sudut membaca.
Kekadang tu cik merah baring sambil minum susu kat sini.
Cuma area sini agak panas sebab tak der kipas. Kalo pasang aircond kat living hall, barula dapat rasa angin.
Insyallah, ade budget nanti nk beli kipas yg slim tu.

Cushion panjang ni sy order di kedai langsir tempat sy pasang wallpaper.
Dibuat menggunakan span 2.5 inch.
Kemudian sy beli kain cotton & tempah sarung cushion di Nilai 3.
Maka terhasil lah cushion panjang ni.

Untuk masa sekarang, inilah playarea cik merah. Tanpa wall art.
Ini gambar time kemas. Slalu sepah merata-rata.
Bila sy jd mak tiri pegang plastik. Start la nangis takut mainan kna buang.

Nanti sy share tentang budget pula yer.


Sekian....cerita cik merah's playarea. Jom la share korg punyer anak2 playarea/playroom.
If ade cadangan untuk playarea ni, blehla share kat sini.









You Might Also Like

22 comments

  1. ahhh sangat sukaaaa....!!!! sendiri punya belum siap lagikk...

    ReplyDelete
  2. Suka2! playarea shahadah depan tv sbb mama die nak tgk tv ngn die senang..hihi..nice idea..nt da ade rumah sendiri nak tiruuu..hee

    ReplyDelete
  3. cantik, suka! tak de kids play area...main kat bilik aje..hik3

    ReplyDelete
  4. Camner nak tempah cushion tu?

    ReplyDelete
  5. cantiknye..boleh buat sumber inspirasi ni..

    ReplyDelete
  6. comel..tp kena x boleh tampal frame tu..

    ReplyDelete
  7. Alahai...bestnye...saya nye xsiap lagi..
    xsaba nak share jugak.... =)

    ReplyDelete
  8. bleh share x harga n address wat kusyen tu??

    ReplyDelete
  9. ya ampun!! impian su gak tu..nak buat kusyen cam tu

    ReplyDelete
  10. nampak owl itu! haha.. comel laa play area cik merah.. bawak geng bas sekolah best ni.. hihi!

    ReplyDelete
  11. Cantik jugak buat kusyen macam tu. Kalau sedara mara datang mesti ramai melepak dekat situ. Hehe

    ReplyDelete
  12. sonoknya humairah.. ros plak yang tertarik ..haishhh...

    ReplyDelete
  13. bestnyer...salam perkenalan....kat man yer nak dapatkan rak tuh,kusyen tuh ngan box kuning tuh???banyak lak tanyer...heheheh

    ReplyDelete
  14. salam perkenalan......berminatlah nak tahu rak,box kuning,ngan kusyen tu bei kat ner yer...sungguh menarik....

    ReplyDelete
  15. wahhhh..sgt menarik..tertarik da boom. tgh mencari idea utk playroom Shaima' ni

    ReplyDelete

IG @littlepearlheart

Followers

Creative By Two

Subscribe