Home Project #2 : Kids Playarea Part1

2:45:00 PM

Wehoooo!

Ingat lagi tak entry saya tentang Kisah Play area & Seating area

Dah lama tertangguh kisah Cik Merah's Playarea.
Sampaikan kak aty yg baru pindah pun dah siap playroom anak.
Sebenarnya ade cerita sedih di sebalik kisah playarea ni. Next entry sy share. Insyallah.

Dari february dah beli rak ni kat IKEA. Sampai rumah, dengan semangat husband terus pasang.
Now. Middle of May baru nak cerita. Lama betul amik masa nak menyiapkan playarea kecik ni.

Sekali lagi warna hitam tetap menjadi pilihan. Padahal dah set nak white color.
Sekali check, dah tak der stok. redha jer amik black color.
Hubby kata takperla lagipun rumah kita semua hitam.

sesi memasang rak di waktu malam. si kecik plak menyepahkan rumah.
Play area dah sedia utk diberi nafas baru....baru la sgt kan!

Saya beli sekali dengan bekas storage ini. Material kain. 5pcs terus sy beli.
Time beli ade yellow and green jer. So, sy choose yellow color.
Next week pergi ader plak warna biru turquoise.



Its time for labeling!
Sy label setiap storage dgn frame dari IKEA.
Yes. Humairah follow the label setiap kali dia kemas semua mainan.




To be continue......

You Might Also Like

15 comments

  1. Cantiknya rumah.
    Anyway Camner boleh pasu bunga bagai padahal kat rumah ada anak kecik.

    Teringin nak letak tapi bila pikir ada anak, simpankan dulu hasrat itu.

    ReplyDelete
  2. salam kenal mummy humairah..:)
    wawah saya baru je buat entry pasal playroom ideas untuk anak nak masuk umah baru nanti..
    pastu terbaca pulak entry ni..sangat menginspire saya..hehe..
    kalau tak keberatan, saya nak tanya berapa ye harga rak hitam ikea tu and also harga yellow boxes..tq :)

    ReplyDelete
  3. kreatif dan cantik sangat!!! kagum la ada jiran kreatif cmni..heheheh

    ReplyDelete
  4. Akak,jaga sikit bucu rak tu.. takut anak tlanggar.. kan berdarah kepala nt.. just my opinion.

    ReplyDelete
  5. wahh ada part2 fulakk saspen je..hihi...tampal frame lable ke bekas tu cmne faeza? ce citer? gune double tape ke?

    ReplyDelete
  6. Siyes kemas n nmpak teratur. i like it.

    ReplyDelete
  7. cantekyna umah ko faeza. Bila nak bawa aku melawat lg nih? heheh

    ReplyDelete
  8. menariklah dinding tu, mmg creative ltk bks mainan camtu...nampak kvmas je kan..sy kalo letak camtu skjp jelah ank sy dah ambil n tuang semua skali...huhu...

    ReplyDelete
  9. salam perkenalan dari nunu.
    saya sangat suka idea kotak tu dan labelkan dengan gambar..totally impressed..:)

    ReplyDelete
  10. salam perkenalan dari zaleha,
    faeza,
    boleh bagi contact kedai x?cantik sangatlah....

    ReplyDelete
  11. salam perkenalan dari zaleha,

    Faeza, suka sgt idea nih...boleh tak faeza bg nama kedai utk beli raj tersebut?tq

    ReplyDelete
  12. Salam perkenalan,
    Berminat sgt dgn wallpaper tu. Faiza beli kat mana ye?cantik..

    ReplyDelete

IG @littlepearlheart

Followers

Creative By Two

Subscribe