Sedikit Tips ke HK

10:52:00 AM

Hi.

Saya mmg failed betul kalo nak wat entry Tips ape2 pun. Selalu tertangguh, tak pun tak buat langsung. hahaha. Hopefully, tips kali ni dapatla sy share ckit walaupun tak banyak. Just nak share my tips / experience to HK.

  • To parents yg bawak baby/kids. Sy suggestkan bawak stroller. Sebab kat HK mmg korg akan banyak berjalan. Kalo ader stroller lebih mudah & membantu especially untuk anak nak tidur. 
  • Dah nama pun berjalan banyak. So haruslah pakai sandle or kasut yg very the selesa. Jgn harapla nak pakai high heels bagai.
  • HK sgt senang untuk bergerak dari satu tempat ke satu tempat. So, jgn risau about transport. Semuanya by train dah sampai. Just kita kna tahu exit mana. Sebab train station kat sana byk exit
  •  Ladies market adalah kawasan pelancong. So barangan di situ agak mahal.Tapi kalo dh berkenan beli jer!
  • Kat HK, banyak jalan-jalan atau lorong-lorong yang menjual barang-barang seperti pakaian & kasut. Seperti pasar/market. Dibuka siang & malam. Barangan di sini lebih murah dan berkualiti. Kena pandai pilih.
  • Makanan Halal di HK.  Makanan di sana tak susah nak cari. Jika kita lalu di hadapan Masjid Kowloon ade beberapa orang akan promote makanan halal di situ. Mereka sendiri akan bawa kita ke restoran. 
  • Octopus card perkara plg wajib korg beli bila dah jejakkan kaki ke HK. Ade kaunter di Airport HK. Topup ikut budget kita. Senang urusan naik turun train kat sana. Malahan dapat discount utk pengguna octupos card. Even kat 7 eleven or mana2 kedai pun bleh swap jer octopus card.

You Might Also Like

0 comments

Precious Humairah

Followers

Creative By Two

Subscribe