Home Progress #6 : KC Confirmed!

11:20:00 AM


Alhamdulillah....akhirnya sy & hubby berjaya confirm KITCHEN CABINET.
Start survey lepas dapat kunci. setelah berbulan-bulan. Hampir 10 quotation ade dalam simpanan kami. Selepas memberi harapan kepada org yg tak putus asa call tanya bila nak confirm. Hopefully pilihan sy & hubby ini adalah yg terbaik. Dan berbaloi dengan pelaburan.

Memang agak lam kami wat keputusan nak pilih yang mana satu. Kebanyakkan quotation lebih kurang jer. Sebabnye KC ni adalah perlaburan yg agak tinggi compare dgn yang lain, so kami ambil masa untuk fikir panjang. 

Last Sunday. We pay the deposit and confirm the date utk pasang. Panggil sekali dia datang untuk wat exact measurement. Memandangkan hubby akan outstation for 2 month. Makanya KC akan dipasang after hubby pulang. Insyallah. Lagipun date before raya semua dah fully booked! Dasyat org kite ni raya bukan langsir je baru, KC pun baru! wehooo!

Kitaorg confirm Kitchen Cabinet sekali dengan wardrobe and tv console. amik ko! package sekali. senang citer. Byk gak FOC yg dia bagi. and harga pun kurang ckit dari quotation yang ktaorg dapat before confirm.

Sangat tidak sabar utk lihat hasilnyer. Kna tgu lg 2 bulan. warghhhh!
Semoga Allah permudahkan segala urusan Rumah Baru Kami ini. Ameen....

You Might Also Like

25 comments

  1. Kemas jer.. Ingt topless :) insyaallah mungkin ini yg terbaik.. Cantikk :p

    ReplyDelete
  2. Tak sabar nya nak tgk rumah u bila dah siap nanti!

    ReplyDelete
  3. salam..
    faeza, akhirnya pilih jgk ya KC tu.hehe
    email saya boleh quotation tu dgn ukuran(feet) sekali.
    tqvm!
    eve_hannan@yahoo.com

    ReplyDelete
  4. @mama leensgt tak sabar. hopefully puas hati dgn pilihan sendiri :)

    ReplyDelete
  5. @Anonymous OK. tapi kna tunggu yg latest punyer tau. ingat kan sy jgak nti :)

    ReplyDelete
  6. wahhh cantiknya kitchen cabinet.
    saya pon baru berkira2 nak renovate and pasang kitchen cabinet. insyaAllah dalam tahun ni gak. share la kontraktor2 yang best nanti ekk.

    p/s: salam kenal

    ReplyDelete
  7. Amek ngan sape ni? Hehe macam penah tgk gmbar tu :)

    ReplyDelete
  8. sangat cantikkk sangat berkenan..can i say it gojes too? ahakss..

    ReplyDelete
  9. love it!

    lebih kurang sama dengan mine!! yeayyy!!!

    ReplyDelete
  10. bilo lah makcik nak dok umah sendiri.
    umah bagi org sewa, kita menyewa pulak. haha.
    sabar,sabar! btw, chnatek & kemas! i likee!

    ReplyDelete
  11. @Anonymous Rumah biasa jer. Insyallah will share nanti bila dh siap.

    ReplyDelete
  12. @izla

    salam kenal. ok insyallah nti sy share.

    ReplyDelete
  13. @Mrs Nageb Hopefully hasilnyer pun gojes cam gambar ni jgak.

    ReplyDelete
  14. @♥ balkidz_hunny ♥
    sabar sabar ade hikmahnyer. nti leh wat lagi cantek punyer!

    ReplyDelete
  15. cantik..PM ainul harga dia.plan nk tukar kc gak

    ReplyDelete
  16. Hehehe uk kan? Ni salah 1 gambar lam design kc sy :)
    Patut mcm penah nampak ekekek

    ReplyDelete
  17. Ainul : dah PM yer :)

    Fatrina : hehe. Insyallah. nak tgk ur KC jgak. share la.

    ReplyDelete

Precious Humairah

Followers

Creative By Two

Subscribe