Home Progress #10 : Pilih Curtain

11:54:00 AM

Salam 18 Ramadhan.
Org lain sibuk nak gantung curtain raya.
Sy baru terhegeh2 nak pilih kain for curtain.

Last week amik cuti semata-mata nak pegi pilih kain for curtain.
drive ler sorg2 ke damansara. dah la tak khatam lg jalan area situ.
meet my besties' sister. Before puasa dia dah dtg wat measurement.
Rod and rail curtains pun dah siap pasang.
so tinggal nak wat curtain jer.

start pilih kain dari kol 11 pg sampai kol 3 ptg pun tak settle lg.
sampai arini tak finalize nak yg mana satu.
sampaikan pinjam katalog bwk balik rumah. huhu.

hari2 dok mengadap katalog tu. tp still xde keputusan lg.
susah jgak wat keputusan tanpa hubby. huhu.
confius btul nak pilih yg mana satu. plus dgn kengkangan budget.
tu la gatal sgt nak wat smpi ceiling height. makanya byk la pakai kain.
living hall+ dining hall jer dh 42 meter.huhu.

dalam kepala dah set dh nak warna & concept..
bila sampai sana dh pening2 dh nak pilih yg mana. huhu.
Semalam ber'facetime' dgn hubby. Tunjuk cth kain yg sy bwk balik.
Hubby pun setuju jer.Hubby takut lambat siap kalo tunggu dia balik.
Cuma curtain utk bilik tido je hubby request utk gelap ckit.
Tak pun mmg kna pilih yg jenis curtain blackout.

Kalo ikut my design nak yg nampak plain and corak yg mcm tak nampak sgt.
Tp hubby tak nak yg plain sebab dia kata takut bosan.

Ade customer sorg ni siap nak satu rumah dia corak damask.
Ade jgak customer nak satu rumah theme orange.
My home? colourful kot. hahaha!












You Might Also Like

15 comments

  1. Wehhh taste kite lebih kurang same :)
    suka last picture at the bottom. damask kauuu!
    ehh, yg nak letak kat family hall tu pon cantek ok!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yeah! ade geng!
      Damask mmg trend kan skrg. mmg smua tantekla.
      bajet jer tak brape nak cantek ni!

      Delete
  2. Me too..suka sgt damask..i punya thun ni, purple gold..(",)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wah! ramainya rumah purpleish tahun ni.

      Delete
  3. Salam

    Cantik pilihan kainnya.. Boleh tau kt kedai mana nih?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kedai ni kat damansara. Mmg kna pilih katalog. Nanti baru akan order kain.

      Delete
  4. wowwiii xsabar nak p beraya kat umah..ehhh? hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehhhh? rumah tak open lg la raya ni. next year la. ajak cipi main playground dgn merah.

      Delete
  5. cantik2 nyer...fiza suka yg garis2 tu...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. suka jgak.tapi hubby tak suka stripes..

      Delete
  6. cantik.. saya pun suka damask.. :)

    ReplyDelete
  7. salam faeza, boleh tau name kedai x?harga ok x?hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam yanie. eh dh nak masuk umah baru yer. harga depends sebab kain ni smua from catalog. harga setanding dengan quality. Klo rasa nak pakai bertahun sgt ok

      Boleh contact aqilah : 0192400463 utk appointment.

      Delete
    2. aah...hehe...kedai die kat area mae eh?

      Delete

Precious Humairah

Followers

Creative By Two

Subscribe