HK #4 : Ladies Market

7:00:00 AM

Sebelum cerita shopping bersambung ke Sham Shui Po (Part 2).
Meh nak share cerita sy ke Ladies Market.

By MTR : Turun di Mong Kok Station utk ke Ladies Market. Lupa Exit ape?
Jgn risau sebab kat stesyen ader info utk ke ladies market and tempat2 lain.

Ladies market ni agak famous especially di kalangan tourists.
Kalo berjalan kat ladies market ni mmg ramai tourist jer.
Peniaga jer org tempatan.

Kami ke ladies market selepas ke Sham Shui Po.
Hubby of course la dh ke ladies market ni byk kali.
Perasaan sy yg kaki shopping gaya ala2 pasar malam ni agak menghampakan.
Kebanyakkan barang kat ladies market boleh didapati di Kenanga Wholesale City.
Memang bosanla kan utk sy yg dah banyak kali ke kenanga.
Yang mmg lain ckit pun souviner mcm t-shirt cop HK & fridge magnet.
Menurut hubby ladies market dah tak best macam dulu.
Mungkin kerana harga nya yg mahal or ade kawasan tumpuan lain.

Hong Kong mmg happening waktu malam.
Ramai sgt org kat area Mongkok ni. Mula2 tu seram jgak kan.
Tapi....jangan risau, polis ade dimana-mana sahaja. Macam korg tgk dalam filem hongkong!

Sy & hubby hanya beli fridge magnet & t-shirt HK kat ladies market.
T-shirt HK : 6 helai = HK$100
Fridge Magnet : 10 pcs = HK$90

Yang lain tu mcm tak berkenan sgt.
Lagipun time ke sini tak bawak stroller, humairah plak tido. so sy & hubby sgt penat mendukung humairah bergilir-gilir. Oh yer....utk sesape yg minat scrapbooking, kat ladies market ade jual pucher pelbagai size.
Sy mcm berminat nak beli. Tapi pikir2 takut tak pakai plak nti.

Ingatkan kalo ok, nak la repeat lagi ke ladies market for second time.
Tapi mcm bosan jer. so kta repeat ke Sham Shui Po!






Fridge Magnet
scrapbooking!

t-shirt cop HK

You Might Also Like

2 comments

  1. pernah gak gi ladies market nie...ingat lagi time nak menawar harga terpaksa guna calculator.. huhu..sebab kebanyakan peniaga x bleh berbahasa inggeris...

    ReplyDelete
  2. aduii... jenuh la dukung cik merah tu... hehe

    ReplyDelete

IG @littlepearlheart

Followers

Creative By Two

Subscribe