2nd Pregnancy : Baby Preparation

3:40:00 PM

Baby preparation kali ni sangat besederhana.
Time 1st pregnancy, semua benda nak beli kalo boleh.
2nd pregnancy kali ni agak besederhana since barang2 baby kakak Humairah masih tersimpan rapi.
Just tgu masa jer nak laundry especially baju-baju baby.
Aritu pegi pureen sale pun rasanya dh settle beberapa benda yang perlu.
So now time just to add on jer.

Tapi kain bedung yang comel ni nak jgak beli baru. Sy mmg giler kain!
Walaupun Humairah punyer masih elok. Ade 4 helai koleksi kain bedung Humairah.
Since 1st pregnancy dah pakai kain bedung kain cotton falanel ni. [Entry Kain Bedung]
Cumanya harga dah naik ke RM 5.50 semeter. Dulu RM 4.80 jer.


Sekarang rasanya dah banyak kain bedung moden di pasaran.
Ade juga yg guna lampin untuk bedung baby.
Kebanyakkan yg sy jumpa saiznyer agak kecik. Boleh terkeluar kaki...
Sy lebih suka menggunakan kain bedung traditional ni. Lebih selesa.
Hopefully kali ni adik Humairah pun suka kena bedung sampai 4-5 bulan.

Aritu dah terjah Nagoya di AEON Big Wangsa Maju.
Oleh sebab kakak ipar pun sedang menuggu kelahiran baby, ambil peluang untuk borong lebih.
Of course, pilihan lebih banyak untuk baby girl. cute!

Now, dah siap jahit tepi. Tgu masa for laundry time!


 

 

Humairah & kain bedung collection...




You Might Also Like

5 comments

  1. comel2nye corak cotton tu.. =) bestnye dah prepare barang baby ye :)

    ReplyDelete
  2. yun pn beli kat nagoya,byk design cute2 kan... =)

    murah je semeter rm5.50

    ReplyDelete
  3. Fatin yg kedua ni langsung xbeli b4 bsalin sebab banyak sgt bedung beli tyme cipi..tapi bila dah bersalin gatal lak g beli lain sebab yang lama ramai komen tebal panas plak hehe..

    ReplyDelete
  4. seronok kan buat perancangan untuk baby kan.
    Saya pun pikir nak DIY barut baby kalau ada rezeki pregnant nanti..

    ReplyDelete

IG @littlepearlheart

Followers

Creative By Two

Subscribe