35 week & Baby Stuff

10:25:00 AM

Oh Today is Wednesday!
Semalam punyerla ingat hari Rabu. Siap buat Wordless Wednesday.
Haha! Ampun kan daku!
Gambar WW semalam tu mengundang kontroversi kat IG.
Smua ingatkan sy mengandung anak kembar.
Actually sy dgn kakak ipar lebih kurang sama.
Alhamdulillah jam 1.20 pagi 8 Januari 2014 kakak ipar telah selamat bersalin anak yg ke-5.

Pejam celik kandungan dah hampir nak masuk ke 36 week.
Ya Allah....Semoga segala urusan berjalan lancar.
Kali ni agak lewat buat persiapan. Dah nak masuk 35 week, baru nak start wat persiapan.
Sebabnya rasa banyak barangan baby yang masih elok. Tapi, time ni la ade benda yg tak cukup.

Tilam Baby

Tilam baby ni masih elok. Mak mertua siap tegur beli tilam baru ke?
Nie tilam sy beli time pregnant Humairah lagi. Boleh refer entry [Tilam Kekabu for Baby].
Lepas Humairah dah tak guna terus sy simpan dalam plastik and balut elok2. Utk penggunaan jangka masa panjang.
Untuk pregnant kali ni, sy just tukar sarung tilam. Baru 5 minggu sy tahu sy pregnant sy terus pergi beli kain cotton ni. excited kan! Warna kuning lagi. Sy tempah sarung tilam kat  Zurazura @ pemilik The Basketiers.


Nursing Pillow

Dah lama sgt mengidam nursing pillow ni.
Alhamdulillah dapat juga sy memiliki nursing pillow ni. Hubby blanje!
Material kekabu. Sy beli online time SALE dgn harga RM65. Now RM75.

Butik Little DJE (SA 0175618-K)

No 20, 1st Floor,
Jalan Opera L U2/L,
Seksyen U2, TTDI Jaya,
40150 Shah Alam,
Selangor

Tel : 03-78316724
Email : order.littledje@gmail.com

Website : Little DJE
Facebook : littledje


Tungku Baby 

Nie pun sy beli online di Little DJE.
Design tak boleh pilih. Just random for baby boy or girl/unisex.
Sy beli SALE RM 10.
Humairah ingat nie mainan dia. sabar jer la kakak ni...

Bahan Utama:
Habatussauda, Lada Hitam, Jintan, dll

Kegunaan Tungku Bayi
-Memberi keselesaan/kehangatan kepada bayi selepas mandi
-Mengelakkan kembung perut
-Mengelakkan bengkak selepas suntikan imunisasi
-Mengelakkan angin pasang bagi bayi lelaki

Cara penggunaan:
1)Tekapkan tungku bayi pada seterika panas
2)Rasa tungku bayi di belakang tapak tangan agar tak terlalu panas (suam2)
3)Kemudian, tuam di bahagian perut, belakang badan, tapak kaki bayi
4)Bagi bayi lelaki, tuam di sekeliling alat sulit (untuk elakkan angin pasang)




You Might Also Like

3 comments

  1. beli la bedung baby.. senang nanti.. hihi.. ;)

    ReplyDelete
  2. Jaz pun rasa cam da prepare sume je..tapiiii sebenarnya baju anak je yang banyak..bnda lain xde lagi. baru xbuat pun lagi.. *nangis..
    Jaz pun order sarung tilam je, sbb tilam guna tilam kakak, rasanya elok lagi. Cuma kalo jaz pilih kuning confirm encik suami say no no no. Sebab dia cakap baby kan xelok dengan kaler kuning. Ok fine! so pilih kaler lain..hehehe. Kalau ikut jaz, ikut yang cantik je..hehehe..
    Anyway semoga selamat bersalin..

    ReplyDelete
  3. sis, tumpang tanya, yang nursing pillow tu kan.. sarungnya ada zip ke? sebab saya buat sendiri nursing pillow tapi rasa macam susah je nak masukkan bantal ngan sarung tu, heee...

    ReplyDelete

IG @littlepearlheart

Followers

Creative By Two

Subscribe