Idea for IKEA Hacker : MALM chest drawer

9:54:00 AM

Ingat lagi tak entry Home Project : Mencari Idea for Kiddos Room.
Time tu semangat nak mendeko bilik si gegirl.
Macam2 idea. Tapi tak berjalan pun.
Canvas dah siap printing. Tapi rasa macam nak letak dalam master bedroom jer.

Yg terkini... sy cuma tambah perabot aderla.
Sy beli MALM Chest of 3 drawers di IKEA.
Plan asal nak beli 4 drawers. Sekali kehabisan stok la plak.
Disebabkan set bilik tidur si gegirl bewarna putih, sy beli chest drawer putih.
Murah RM30 compare to black- brown color.




MALM Chest of 3 drawers, White - RM239 

MALM Chest of 3 drawers, black-brown RM269

Inilah gambaran chest drawer yg telah dibeli  & disiap pasang oleh hubby.
Penat jgak nak pasang benda ni. Belum sempat habis kemas pun!
Sy beli 2 set chest drawer ni. 1 for Humairah, 1 for adik baby.
Senang nak letak baju budak-budak dalam chest drawer ni.
Gambaran mmg agak pelik. Tak sepatutnya buku-buku diletakkan atas chest drawer tu.
Buat sementara waktu ni okla. Mini library still in planning.
Nanti kita kemas cantik-cantik yer.

Ketika cuti aritu saje google idea nak menceriakan chest drawer ni.
Teringin nak menceriakan chest drawer ni dgn idea-idea yang menarik.
Sy share beberapa inovasi especially to IKEA hacker. 
Really interesting. Suka sangat dengan idea-idea bombastic mcm ni.
Nampak simple tapi cantik. 
Apepun erpulangla pada creativity sendiri & kerajinan yang melanda!


Selamat ber-DIY! 

 

 





Source : DIY IKEA Hack



Source : O'verlays decorative

* Blehla apply kat bilik pinky ni...

You Might Also Like

7 comments

  1. alalalalla cantiknya bilik cik merah kiterrrr!

    ReplyDelete
  2. salam
    idea yg last tu lawa sgt. combination putih & pink memang lawa.

    ReplyDelete
  3. macam2 boleh buat yer....yang penting kreatif.. gambar last tu memang luluh jiwa raga tengok.. :)

    ReplyDelete
  4. Salam,
    Saya nak tanya beli dimana tempat sangkut (purple) sebelah drawer putih tu ? cantik sgt.

    Haza

    ReplyDelete

IG @littlepearlheart

Followers

Creative By Two

Subscribe