Humairah's 1st day

11:51:00 AM


Ingatkan anak den sorg jo yg nangis pg school.
Masuk group whatsapp ex-schoolmates, semua citer anak diorg pun sama.
Hehe. seronok plak share cerita hantar anak-anak pg sekolah ni.
Ragamnya lebih kurg sama jer.

Humairah excited pg school baru.
Bangun pagi mandi pun tak nangis.
Nampak sgt she really excited dgn uniform baru.

Sebelum pergi siap cakap dengan mama 'Pergi school kena nampak gigi white'.
Before pegi school makan madu dulu. Nampak happy bercerita.
Sampai school pun jalan sendiri. Katanya Humairah dah besar.
Susun kasut sendiri. Mama bawakkan beg hantar pada teacher.
Salam mam, salam papa. Cepat2 la kami beredar dari situ tgk dia ok.

Tetiba turun tangga, dengar budak nangis. Tengok anak den yg nangis nak ikut mama dh smpi ke tangga. Lepas tu mula la drama pujuk memujuk anak.

Biasala kan bebudak lain ade yg parents stay lg kat situ.
Husband dh bg hint tinggalkan jer. Dengan sebak & berat hati, sy tinggalkan Humairah dgn teacher dalam keadaan menagis.

Lunch hour pergi sekolah jap sebab tahu time budak2 tido.
Tanya pada teacher katanya semua ok. Kalo yg tak dapat control baru kita akan call.
Katanya budak 4 tahun semua ok. Ade sorg jer budak lelaki yg menangis.
Lega rasa hati. Nenek pun sibuk call tanya gaya cucu kesayangan ni.
Teacher pesan doakan la anak2 kat sekolah.


Muka ceria cik merah di pagi hari...

Balik sekolah, mama amik. 1st day ramaila parents nak amik anak awal.
Tanyakan pada teacher, Humairah ok cuma senyap tak banyak cakap.
Kesian anak den ni badan dah la kocik, beg plak besar.
Nampak innocent sgt pg sekolah.

Masuk kereta. Mula la dia pok pek pok pek.
Cerita nama kawan2. Siap cerita bapak kawan dia ade color black kat pipi.
Haha. Lawak betol anak aku ni. Tahi lalat la tu...
Cerita makan cekodok sedap. Padahal kat rumah tak pernah pun nk makan cekodok.
Nampak sgt cekodok mama tak sedap...huhu
Cerita baca alif ba taa dgn kawan2. 

She looks happy. Non stop cerita pasal school baru.
Semoga Humairah akan cepat serasi dgn sekolah, teacher & kawan2.
Mama & papa love u!

Muka balik sekolah...happy dapat jumpa mama.


Sticker for cik merah...mama's DIY

You Might Also Like

10 comments

  1. ameen.. cepat betul humairah dah sekolah dah. hehe.. chaiyok chaiyok humairah! semoga humairah happy selalu dapat pergi sekolah..

    ReplyDelete
  2. Wah.. cik merah dah gi school ye.. humairah ni good girl la.. saya pun x sabar nak antar anak masuk school ari ahad ni.. 4 thn jugak.. ntah mcmana la gaya nye nanti.. takut jugak dia nanti..

    ReplyDelete
  3. Salam.

    Semoga anak2 kita jadi anak soleh solehah :)

    Berkenanla dgn sticker tu, boleh ambil order tak? Email saya boleh? intansafarinaz@ijn.com.my

    ReplyDelete
  4. alolololo...comel nyer pakai tudung.....teringin gak nak hantar qaleef gi skul camni..tunggu tahun depan lah kot.. :)

    ReplyDelete
  5. cpt je anak2 ni besar...untung humairah ada mama kretif ;)

    ReplyDelete
  6. Salam Kak, saya silent reader.. berkenan ngan sticker buku tu.. nk tempah boleh x? email saya ask_knee@yahoo.com

    ReplyDelete
  7. Salam kak.. saya silent reader akak... tp dh x silent sbb berkenan ngan akak punya sticker utk cik merah tu.. nak tempah boleh? email saya ask_knee@yahoo.com

    ReplyDelete
  8. comel nya anak akak cik merah.. rajin2 ye g skool humairah..

    p/s kak kalau sue jadi kawan skolah humairah mesti jeles tgk stiker buku humairah.. heheh.. comel macam tuan punya buku gak..

    ReplyDelete

Precious Humairah

Followers

Creative By Two

Subscribe