Home : Family Hall berwajah baru?

10:09:00 AM

Happy Monday....

Family Hall berwajah baru?
Tak der la...cuma sy jer yg lambat update.
Seingat sy, baru sekali jer cerita tentang family hall di entry Home Progress : Family Hall
Harini saje2 cari mood update cerita family hall yg sgt simple.
Sejak berbadan dua ni, byk lepak kat bawah jer.
Kat bahagian atas mmg dah kemas siap2, sebab nak berpantang kat bilik bawah.
Selamat berkumpul habuk-habuk sekalian...

Tiada perubahan ketara pun untuk family hall ni.
Masih bertemakan Blue & Green.
Cuma kalo perasan ada tambahan wallpaper di wall belakang TV tu.
Itupun lebihan wallpaper dari master bedroom.
Corak wallpaper yg sgt simple, sebab tu tak brape nampak sgt.

Jam dinding tu pulak sy beli kat Midvalley.
Plan asalnya nak letak kat living hall.
Sekali smua org kutuk termasuk my mom & hubby.
Sebab diaorg kata jam tu tak praktikal & susah nak baca.
Style jer lebih....huhu.
Sedih ok! makanya letak la di family sebagai mengubat hati yg duka.

Tapi wall letak gambar kahwin tu mcm bosan kan?
Rasa nak ubah ckit bg ceria ckit.
Nak letak gambar family byk2. Baru dikatakan family hall.

 

Opposite TV wall sy letakkan sofa & gantung Kaabah cross stitch.
Kaabah cross stitch adalah hadiah dari Mak Teh sebelah ayah sy semperna masuk rumah baru.
Giler tak terharu. Menurut cerita mak, mak teh start buat cross stitch ni time awal2 perkahwinan ayah & mak. Bayangkan nilai cross stitch ni dah 20 tahun lebih.
Lepas mak teh hadiahkan, sy terus hantar Kaabah cross stitch ke kedai bingkai frame.
Terharu mak teh sy bila datang rumah tgk sy gantung hasil kerja tangan dia.
Thank you mak teh! Kalo nak tunggu along yg buat...mmg tak de bayang la.




Keseluruhan Family Hall sy. Small & simple jer.
Yg penting senang nak kemas.


You Might Also Like

15 comments

  1. langsir tu sangat2 cantek...suke tgk. =)

    ReplyDelete
  2. cun nyer sofa....:) akak nyer family hall paling maksima di gunakan...kat situ lah kain baju berlonggok..kat situ lah menan anak akak bersepah....ggrrr....

    ReplyDelete
  3. dari hari tu kenan sofa tu...lawa sgt!

    ReplyDelete
  4. simple tapi cantik! kemas & bersih..

    ReplyDelete
  5. Wahh...cantik sofa tu.... kalo saya landing mau nya x bangun2 nih....

    ReplyDelete
  6. sofa faeza sangat la mendorong nak tido kat situuu...

    ReplyDelete
  7. nak tanya pasal sofa tu... nak sgt.. beli mana n harga..

    ReplyDelete
  8. Nak tanya pasal sofa tu.. teringin sangat ni.. beli kat mana n brape harga?

    ReplyDelete

Precious Humairah

Followers

Creative By Two

Subscribe