Home Progress : Living Hall Curtain

7:30:00 AM

Bila org tanya mana sy tempah langsir?
sy cakap ade tempah kat kawan. Ade tempah kat Nilai 3.
Ikut mood. ikut budget sebenarnya...hehe.

Continue dari entry {Pilih Curtain}. Inilah curtain yg berjaya di hang.
Walaupun dalam otak dah set warna yg harus dipilih. tapi bila dh tgk lain. lain plak yg dipilih.
maka memang lari dari plan asal.huhu. sbb plan memang nak pakai lama langsir ni.
dah janji dgn hubby langsir ni takkan bertukar 4-5 tahun. 
kita tengok la nti ke aku tahan tak ganti langsir.

Pada asalnya memang plan nak lari dari color2 basic mcm black, cream, brown & grey.
Tapi akhirnya sy terjatuh chenta dgn warna grey bercorak hitam.
Kalo ikutkan hati nak plain jer. tapi hubby kata takut bosan. so dia request nak bercorak.
maka sy pilihla yg bercorak damask. gaya pilihan sy ni dh macam kemn punyer rumah.

Maka jadilah rumah sy mcm kelabu asap. haha.
sy puas hati jer dengan pilihan hati sy . ayat nak sedapkan hati
Tie back pun suka sebab ikut warna damask. ade contra di situ.
Curtain ni sama juga utk dining hall sebab dining bersambung dengan living hall.
Corak dan material kain sama dengan {Family Hall}. cuma warna jer lain.

Abang yg hang langsir sy ni siap ajar cara nak susun langsir supaya nampak cantik.
abang ok! kelas abang ni dah hampir 20 tahun keje dia panjat memanjat pasang road and rails.
{Curtain rails and rod}Pastu dia jgakla hang langsir sekali. otai la abang!

Wajah rumah aku sebelum berlangsir. teruk betul. patutla husband aku bising!
selepas hang langsir...
close up!

Dining area curtain

You Might Also Like

17 comments

  1. Replies
    1. alahai jgn pengsan...nti rania nangis mama mama!

      Delete
  2. cantek sungguh sis....

    bleh jadi sumber inspirasi nih!

    ReplyDelete
  3. assalam...suke sy tgk ur home progress ni..actly dh folo dr awk belom masuk rumah lg...mmg bestla...ari2 dok skodeng ape update kt blog ni...heee...salam perkenalan dr sy...yana :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. wassalam yana. thanks to be my follower. salam perkenalan ye :) keep bloghopping yer.

      Delete
  4. wahhh...cantekk gileee... best je nampak... :)

    ReplyDelete
  5. Suka tgk umah akk.. Nicedeco..umah ros nnt xtau la asben deco mcm mana... Huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. xperla. husband kreatif. akak dgn hubby pun slalu selisih pendapat. kita nak mcm ni. dia nak lain plak.

      Delete
  6. cantekk. nak tanya, brapa harga satu meter utk langsir camtu ek??brapa harga tempah? banyak tny lak.ehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. alahai x ingat brape semeter. kna rujuk resit balik ni. email aisheiteru@gmail.com

      Delete
  7. cntiknyer...beza sgt sblm ngn selepas..hehe...jgn marah ye....tp siyes lpas psg lgsir cntik giler...

    ReplyDelete

Precious Humairah

Followers

Creative By Two

Subscribe