2 Months Husbandless

12:36:00 PM

Alhamdulillah. Malam tadi hubby sms dah selamat landing di Aiport Algeria.
Bangun pagi sedar baru baca sms. rupanya ade miscalled jam 11.45 pm.

Hubby will stay for 2 months at Algeria.
So hubby will celebrating Ramadhan & Aildilfitri  di perantauan.
Insyallah, lepas raya baru akan pulang ke tanah air.

Sedih memang sedih. Tapi apakan daya tuntutan tugas untuk mencari rezeki.
Walaupun hubby selalu outstation. Tapi ni kali pertama berjauhan dengan hubby lebih dari seminggu sejak bergelar suami isteri. Dulu waktu bercinta pernah gak kna tinggal 3 bulan ke France. Tapi kali ni sgt terasa rasanya. huhu.

Ingat time hubby outstation 1minggu to Singapore last month. Cik merah keep asking papa!
Walaupun cik merah tak pandai cakap. But she always said "Papa papa....".
Seolah-olah mcm tanya papa mana? Bergenang jgakla airmata bila tgk cik merah.
Mungkin rindu pada papanya....padahal mama lagi rindu kot.


Semua barang papa cik merah akan sayang dan peluk.
Mama lipat baju papa dia akan amik dan peluk sambil kata papa papa!
Bila nampak mama open laptop pun akan cakap papa. Dia ingat papa ade dalam laptop.
Cik merah pasti akan lebih merindui papa.....
Mama pun sama....


Ya Allah permudahkanlah segalan urusan suamiku di sana. 
Jauhkanlah dari segala kejadian yang tidak diingini.
Berikanlah dia kesihatan dan tubuh badan yang sehat untuk mencari rezeki untuk kami.
Ameeen...

We will miss u hubby...Take care...

Papa & cik merah. Cik merah ingat dia ikut la tu!
Hubby's luggage. Kalo aku yg pergi 2 bulan mesti double luggage!



You Might Also Like

6 comments

  1. ala sedihnya...take care dear...

    ReplyDelete
  2. Sedihnyer.. Mesti down nk update blog.. Sabar ye kak :)

    ReplyDelete
  3. ala...sedeynye...
    2 bulan x jmpe...
    akak sedey juge 6 bln husband kursus tp kat sini je n boleh jmpe la once a week or once in 2 wks... n dpt raye same insyaAllah..
    so kamu msti lg sedey..tabah ye...huhuh

    ReplyDelete
  4. @♥ ROS ♥ sedih mmg sedih. Tapi akak nak try sibukkan diri utk uruskan rumah baru. So tak terasa sgt. pejam cilik dh 2 bulan. hehehe

    ReplyDelete
  5. @Nadot Thanks kak nadot. skrg ni ok lg. takut nti raya terfeeling sedih plak.

    ReplyDelete

Precious Humairah

Followers

Creative By Two

Subscribe