Home Progress #8 : Kontraktor Kami

10:00:00 AM

Alhamdulillah....sebelum hubby outsation. Kerja-kerja minor renovation dah settle.
Tak der renovate ape pun. Just wat basic thing sebelum masuk barang like grill, plaster ceiling etc.
Semalam kontraktor telah serahkan semula kunci rumah pada kami.
Berbunga-bunga hati hubby tgk rumah dah settle. Boleh terbang dengan senang hati.

Sy & hubby tak survey sgt pun part nak pilih contractor. Kebetulan contractor tu yg plg awal propose ktaorg. so hubby setuju jer dgn harga yg ditawarkan. Before tu dh tgk hasil kerja dia kat rumah lain. Hubby pilih kontraktor ni sebab dia pun dah tau selok belok rumah kat situ tu. so senang nak wat keje. Urusan dgn majlis pun dia uruskan. Standard la tu kan. Senang keje kami. Sy ingatkan major renovation je kna mintak kelulusan. Rupanya wat dalam rumah pun kna jgak. Mungkin takut menganggu jiran.

What we do?
- Plaster ceiling + cornice (free downlight & T5)
- Grill
- 3 Phase Wiring
- Wiring termasuk pasang lampu, kipas & aircond
- etc.

Notis Kelulusan MP Sepang

Start from May. So Hampir 2 bulan lebih la ktaorg serahkan kerja-kerja minor renovation kat kontraktor. Tapi memandangkan ktaorg tak rushing utk masuk cepat. so keje2 agak slow ckit. Slow2 pun kna push jgak.

So far, hubby puas hati dgn workmanship. Selalu hubby akan terjah jer tgk diorg ni wat keje. Kalo tak puas hati terus call. Bos diaorg terus sampai. Ape lg complaint la kan. so terus diaorg betulkan. Kontraktor ni senang deal. Tak berkira sangat yg penting. Kalo ade minor-minor things yg ktaorg request, dia tak der la berkira nak soh tambah bayar. yerla dia pun dh untung banyak kot! Kalo nak tukar pun ckp jer. hak kita kan. Agaknyer...mesti dia ingat aku ni cerewet! haha!barulah mencabar ckit keje tu. Sebab kta yg nak dok rumah tu kan.

Deposit mmg ktaorg tak bayar satu sen pun. sampai plaster ceiling lampu and kipas dah settle, baru hubby bayar 30%. Then dia kata balance bayar bila dah puas hati dengan semua keje dia. So before hubby terbang, hubby dah selesaikan semua payment.

Before serah kunci, hubby dah pesan nak rumah bersih semula seperti yg asal. Hubby bising gak sebab mula2 dia check ade kesan2 plaster kat tingkap. Hubby memang nak rumah tu bersih walaupun belum dicuci. Semalam time check mmg rumah bersih. Kalo panggil org cuci pun tak banyak keje. or maybe bleh cuci sendiri jer.

Overall hubby bagi Gred A cemerlang utk kontracktor ni. Puas hati. Insyallah akan dipertimbangkan lg utk next project.

Rumah kami area Sepang. Sy rasa banyak gak dia dh wat rumah area sepang/salak.
Area lain sy tak pasti la kan.
Contact ZAHARI : 0136160148
*Jgn terkejut kalo korg tgk muka dia macam pelakon Opera Van Java Saluran Bintang Astro. cerita wajib mak saya sebelum tdo!
 


Muka puas hati semua dah settle. Alhamdulillah.

You Might Also Like

10 comments

  1. salam..
    buat ngn abg nie eh..
    keje dier mmg tiptop
    dier buatkn tinted ngn grill rumah kami...
    ape2 area salak nk renovate rumah...mmg di recommend lah....
    wpon harga mahal sikit, janji puas hati..=)

    -silent reader-

    ReplyDelete
  2. salam faezah
    kenapa rumah u nampak wiring.memang dekat show house pun nampak kabel hitam tu ke?
    regards,
    hannan

    ReplyDelete
  3. Ehh awak beli kat tiara heights under sri pajam ek?

    ReplyDelete
  4. @amy

    Betulla Amy. Faeza pun rasa mahal. tapi since kerja dia ok. hubby pun puas hati. so xderla nk kna revise balik keje tu.

    ReplyDelete
  5. @Anonymous hannan. aah mmg mcmtu. hampeh kan. time beli tu x perasan pun. huhu

    ReplyDelete
  6. o.. patutla design umah agak sama. ekeke. husband sy tgk gambar umah awk ni dia ckp ni TH hehe

    ReplyDelete
  7. Replies
    1. recommended. tapi harga kna deal betul2!

      Delete

IG @littlepearlheart

Followers

Creative By Two

Subscribe