Home Progress #7 : Pindah Barang

4:20:00 PM

Patutnyer rumah dh siap pasang semua middle of June.
Entah la nape drag sampai July baru la almost complete yang basic.
Walaupun tak plan nak duduk sebelum raya. Sekurangnyer, sebelum puasa yang basic semua dh settle.

Plaster Ceiling & Cornice
Complete! Home Progress #4

Wiring
Dah tak nampak la wire berselirat. Dah tak de lubang2 yg ditebuk tebuk itu. Semuanya almost complete!

Langsir
Last week baru org datang utk ukur langsir and pasang rail. Ingatkan nak pasang je langsir yg dh ade sementara nak wat langsir baru. so akan nampakla kesingkatan langsir itu nanti. 

Grill

Last weekend tgk grill dah start pasang. Kami decide untuk menggunakan material wrought iron.Walaupun pada mulanya saya dah berangan nak pasang grill yang simple color putih tu je. Bila dah pasang ni. okla boleh diterima dengan alasan tidak cepat kotor. Yang penting kita rasa selamat berada di rumah sendiri. Insyallah.

Lampu Kipas Aircond
Lampu kipas dah borong{entry ini}.Semuanya dah pasang and puas hati dgn pilihan sendiri.
Aircond plak dapat free waktu beli rumah. So tak payah pikir byk. Terima seadanya.
Sepatutnyer pasang grill dulu baru pasang lampu, kipas & aircond. Ini disebabkan grill lambat siap terpaksalah pasang dulu. Risau jgak. Kitaorg tawakkal. Alhamdulillah...so far semua masih dalam keadaan baik.

Pindah Barang
Perkara paling tidak tenteram adalah menumpang barang di rumah orang. Eh bayar sewa ok!bukan tumpang ajer. Thanks to my dear friend, cplud Mira yang menumpangkan barang selama hampir 5-6 bulan di rumah beliau. Alhamdulillah, barang dah berjaya dipindahkan Ahad lepas. Rasa lega teramat sangat. Gaya mcm dah nak pindah masuk. Padahal bukan ade ape sgt pun. hehehe.Tak sempat pun nak bersihkan rumah ckit. Kami longgok jer kotak2 tu.

You Might Also Like

4 comments

  1. alhamdulillah....

    mmg seronok bila dh pindah rumah sendiri...=) awal2 penat sikit sbb nk berkemas tp berbaloi perasaan tu

    wish u all da best......

    ReplyDelete
  2. @amy

    Aah baru ckit dh penat. Hopefully penat lelah berbaloi.

    ReplyDelete

Precious Humairah

Followers

Creative By Two

Subscribe