Misi Roti Jala

8:39:00 AM

Since ade rumah sendiri. Kitchen pun dah almost complete. 
Rasa seronok jer nak masak2. 
Ader jer resepi nak dicuba. Ahad lepas berjaya grab pan grill kat ikea.
Lepas ni boleh grill sokmo! 

Misi roti jala pun belum selesai. Bak kata Kak Nor dari Secubit Garam belum pecah daranya.
Maksudnyer byk lg brg2 yg dibeli since dari pregnant sampaila cik merah dah nak masuk 2 tahun ni, byk lg belum dirasmikan. masih tersusun rapi di dalam kotak.

Time ni la nak merasmikan dari kotak2 misteri itu! yehaaaaaaaaaaa!
Al kisahnya suka tgk roti jala kaler maler dari Secubit Garam.
Maka kirim la kat my ofismate yg kebetulan ke Daiso utk beli benda alah ni.
Namanya 3 hole dispenser. tapi silap kirim beli satu jer. patut kirim 2 kan. bleh wat kaler maler.
hehehe. yg ader pun tak terbuat lagi ni.

Bila nak terjah daiso. tak tahula yer.
RM 5 per-pcs.
 
Bila la nak memulakan misi roti jala ni???



Saya tepek gambar yg diambil dari kak nor Secubit Garam.
Cantik jer...agaknyer kalo sy buat mahu berkecah dapur! hahaha!
Terjah la Roti Jala Kaler Maler ni. mmg teruja betul nak mencuba.

Resepi Roti Jala copy Secubit Garam.

ROTI JALA by Ummi

2 cawan tepung gandum
2 cawan air
1 bj telur
1 sudu kecik garam halus
beberapa titik pewarna kuning

Masukkan semua bahan ke dalam blender dan blend hingga semua sabati.
Perapkan selama 1/2 jam .
Panaskan kuali dgn api sederhana.
Sediakan kuali leper non-stick dan masukkan kedalam acuan roti jala.
Tebar/kirai adunan atas kuali.
Biarkan hingga roti jala tu masak.
Angkat dan gulung/lipat ikut citarasa masing2.



You Might Also Like

6 comments

  1. cantiknya! kalau jual mesti laku nih..heheh. nak buat jugaklah..macam senang gile je pakai daiso punye bekas tu.. hehe

    ReplyDelete
  2. adoi cantiknya.... sayang nak makan

    ReplyDelete
  3. Salam singgah...

    Cubalah, senang sangat. Saya dah banyak kali buat guna botol ni

    ReplyDelete
  4. salam sis...kat daiso mana leh dpt bekas ni yek?

    ReplyDelete

IG @littlepearlheart

Followers

Creative By Two

Subscribe