Home progress : Sebelum Install KC

9:52:00 AM

Hi....lamanyer tak berblog. sempat usha2 jer blog org.
Byk sgt entry nak share. cerita cik merah pun dah lama tak update.
Budak yg semakin membesar dgn sehat...

Alhamdulillah KC dah complete. cuma brg jer masih tak tersusun rapi.
Dah masak memasak pun kat dapur baru! semangat tu!
hopefully semangat sentiasa ade memasak utk suami & anak. tetamu juga..

Dapur sy kecil jer. Kalo org dtg rumah mesti ckp dapur sy kecil.comel jer.
Org tak sangka bila masuk rumah dan lihat dapur kami kecil dan comel jer.
Tapi itula hakikatnyer rumah moden ni. dapur kecil. so far okla utk keluarga kecil ku & suami.

Kalo ingat lagi entry sy minta Vote for my Kitchen Design & kisah cinta Cintaku Bukan di Dapur.
Kelakar jgak kalo baca entry sendiri. hahaha!
Tak lari jauh pun dari dapur idaman tu. Cuma kami tambah tall unit and bar counter yg menjadi idaman hubby.
Sy masih mengekalkan ciri2 topless kitchen.  
Sy dah upgrade window to 3 panel as request.
Sy dah berjaya memecahkan table top yg developer kasi free tu! 

sy rasa almost rumah kat situ pecah table top tu. kasi free benda lain jer la wahai developer. tak membantu mengurangkan kos pun! malah tambah kos tau nak pecah table top tu. hampeh!
 

Inilah rupanya dapur asal. kecil jer kan. ader yg pecahkan toilet utk nampak luas. Fuhh...kos nak pecahkan toilet tu jer dah boleh beli smart TV. huhu. makanyer remain jer la toilet kat situ. senang utk tetamu. tak perlu nak access toilet dlm bilik.

cumanya sy request utk alihkan pintu toilet yg mengadap ruang tamu itu ke arah tingkap dapur. mungkin nampak lebih kemas.


After minor renovation, inilah hasilnyer. tambah cornice ckit. pintu toilet telah dialihkan.table top sudah diranapkan. makanya tunggu masa utk pasang KC. sekali dgn wiring for fridge, oven and dll. kna request byk plug kat dapur ni. sebab byk guna electric. itulah gunanya upgrade to 3 phase.


Next entry will update cerita and gambar KC sy yer. server tgh down ni...mari berblog sebentar!

You Might Also Like

6 comments

  1. wahhh bestnyer sis...

    sy plak teruja tgk..hehehe
    mesti chantek hasilnyer...

    sy pon ada idaman hati utk buat bar counter tp blom berkesempatan lg... :(

    ReplyDelete
  2. Umah sri pajam mmg kecik dapur nye, umah sy pn same...ms br2 dpt kunci, org tu siap ckp dapur kecik sbb arkitek mude, xkisah psal dapur...cpt la update, xsbr nk tgok hasil after install hehe

    ReplyDelete
  3. Salam perkenalan...

    Saya memang teruja bila ada orang cite pasal KC, maklumlah idaman kalbu. Saya follow ye

    ReplyDelete
  4. Salam perkenalan.

    Saya memang teruja kalau orang cite pasal KC maklumlah idaman kalbu. Saya follow ye

    ReplyDelete
  5. oh my!! plis plis lemme know how much the cost nak alih pintu tu? this is what exactly i want to do with my toilet kat dapur...plisssss *muka merayu*

    ReplyDelete

IG @littlepearlheart

Followers

Creative By Two

Subscribe