Home Progress : Kitchen Cabinet by Unity Kitchen

8:14:00 AM

Oh Dapur kecil kami.
Susah jgak nak maximizekan penggunaan dapur comel rumah kami ini.
Berubah-rubah jgak design dapur. jap rasa nak macam ni.
jap lagi tgk majalah nak mcm tu plak.

Inilah yang termampu utk kami sekeluarga.
Simple jer design dapur kami ini.
Start confirmed on early of July on post {KC Confirmed}

KC by Unity Kitchen! will blog it!
Installation date : 28-30 September 2012

Matrial : 3G Door
Top : Granite (Black)
Theme Color : Black & White

UKD in the house
kotak2 by Unity Kitchen.
KC in progress.

tall unit in progress..suka ader tall unit.
before install table top. abaikan yg bersepah itu.
view from living hall.
workstation. situlah basuh pinggan. situlah memasak.
view from the back
tall unit + fridge + oven. All Black
other side...

stool bar sementara. stool bar ni sebenarnya utk panjat memanjat.
My new stool  bar....



You Might Also Like

34 comments

  1. cantiknyer..mesti lagi semangat nak masak pasni..hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. hopefully semangat berkobar akan slalu...

      Delete
  2. Hi Faeza! hey nvm, x kesah dapur kecik ke besar, yg penting ko suka memasak so ko akan fully utilize it hehe =) no worries! congrats on the new house and KC... very modern, aku suka! simple yet sophisticated. bagus taste korang. oh btw, bagus jugak kan krg pilih black... practical... xde nampak kotor/berminyak2... x sabar menantikan update2 rumah krg! yeahhh!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks dina. simple jer design sendiri sendiri ikut suka hati ktaorg. mana yg sedap mata memandang. nti ko sharela idea deco deco tau.

      Delete
  3. suke tgk dapur u..simple minimalise..
    nampak sangat practical...

    ReplyDelete
  4. Replies
    1. hehe Alhamdulillah rezeki. tak sangka ade tempat main masak2

      Delete
  5. hi faeza.. :)

    u dok kt tiara heights salak tinggi ke?

    ReplyDelete
  6. faeza, rasa nak nanges tgk dapur korang. my dream kitchen! tah bilalah dpt psg kabinet dapur kat rumah sendiri ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. azian...jgn mcm tu. ur time will come. faeza pun tak sangka Allah beri rezeki awal. mcm tak percaya der KC sendiri. slalu tgk org punyer jer. insyallah Allah makbulkan impian azian. amin.

      Delete
  7. hye faeza...
    suke baca blog faeza psl house decoration ni..inspirasi utk sy pndh umah nnt..tp umah sy kecik jer..stp hr pun buka blog tngu faeza pny update..honestly sgt suke idea n konsep faeza..sy sekadar berangan jelah..hehe nak buat tak de rezeki lg..
    ape2pun, dapur faeza mmg cantik..xsbr nak tngu update psl umah baru faeza lg.. ^^,

    ReplyDelete
    Replies
    1. hye zilla...terharu plak baca komen zilla. tak kisah kecil atau besar, yg penting rezeki kita sama2 ade rumah sendiri kan. berangan tu mesti. faeza pun selalu berangan. mungkin tak dapat realisasikan skrg. Insyallah rezeki masa depan plak kan.faeza pun skrg ni wat ckit2. kalo ikutkan hati semua nak wat kan.

      Delete
    2. betul tu, saya pun suka bila faeza cite pasal rumah... cari idea utk pindah rumah baru

      Delete
    3. Yerla dulu sibuk citer pasal kawen. pastu anak. now pasal rumah. rasa cepat sgt masa berjalan.umur pun semakin meningkat.

      Delete
  8. memang cantik dan kemas.. suka tgk.. bestnya dah ada rumah sendiri.. bleh deco2

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks mama. tgu yg basic2 siap baru start nak deco2.

      Delete
  9. cantek...lebih kurang sama macam design n material dapur rumah sy. nk tny...kos awak pasang sume tu brape?saje nk bandingkan harga kat JB n kat sana...
    visit my blog pasal dapur gakk http://soulain.blogspot.com/2012/08/my-little-kitchen.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah dah visit ur blog jgak. samala design KC kta. dapur skrg mmg comel jer kan.ur KC pun comel jer. cuma beza sy ade tall unit and ur KC ade top KC.

      Delete
  10. tahniahh..cantik kc awak..nmpk kemas
    bgs juga pintu2 kc xde tombol
    anak2 xbukak tutup..
    xsabar nk tgk awk deko2 pulak lepas ni..=)

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks ibuarif. nampak kemas. hopefully akan rajin kemas slalu. hehehe.
      aah setakat ni mmg si kecik tak tahu nak bukak laci KC lg.
      mcm tersorok ckit. even anak buah pun tanya camana nak buka laci.

      Delete
  11. faeza, boleh sy tahu total price utk kitchen cabinet mcm u buat?boleh emel sy ifahyazid@gmail.com.tgh survey KC, sabtu ni unity kitchen nk dtg measure...

    ReplyDelete
  12. assalam faeza, boleh tak sy nk tahu total price your KC ni?sy berminat utk ambek unity kitchen, sabtu ni diorg akan dtg measure.boleh emel sy tak?ifahyazid@gmail.com

    ReplyDelete
  13. Salam..nak tanya berapa cost buat 3 phase wiring tu? Email sy ye.. aisya.vgmc@yahoo.com

    ReplyDelete

IG @littlepearlheart

Followers

Creative By Two

Subscribe