My 1st Cupcake

9:47:00 AM

Hi Tuesday. 

Mood Rindu hubby. Gtalk dgn hubby pun bleh bergenang airmata.
Hopefully kali ni sebulan jer. 
Walaupun rasa diri ni kuat & tabah. Tapi tak kental mana pun! 
Kalo dtg mood rindu especially bila dok rumah baru, mesti rasa nak nangis.
kekadang tu bila nak tido nangis depan cik merah. 
Terpinga-pinga budak tu nak pujuk mama dia. terus jadi baik!

Kalo org skrg tengah demam durian crepe.
Sy ni la baru tehegeh-hegeh nak belajar wat cupcake.
Memang minat tu ade. Tapi tak berkesempatan.
Selalu kalo wat kek kukus masam manis tu pun sebab kena paksa dgn mak!

Entah kenapa jumaat lepas datang seru nak wat cupcake.
Jumaat kan rehat lama. so time tu la aku try wat cupcake kat rumah sorg2.
Time tu la baru nak beli bahan2 segala serbuk koko, baking powder and soda bikabornat.
Nasib la kedai kek tu ade jual semuanya. siap beli penimbang ok!
Nasib ade hand mixer dapat free beli set oven aritu. bergunala jgak.

Hand mixer. FOC from elba.
Asalnyer nak beli scale biasa. tapi kakak kedai kek offer Digital Scale. RM 49.
Untuk 1st cupcake sy try yg basic jer dulu.
Oleh kerana sgt super duper minat moist cupcake.
Sy try google resepi dari  Hasue : Super Moist Chocolate Cupcake
Org kata kalo nak super moist kukus lg sedap.
Tapi oleh kerana keterujaan nak test oven. sy bako jer!
Maka terasmilah oven yg menjadi pameran hampir 3 bulan tu.

Oven berjaya dirasmikan!
The Resepi...from Ha Sue
Hasilnyer tidak mengecewakan.
Bawak pg office licin! yerla fresh from oven kan mmg la sedap...haha angkut bakul sendiri.
Walaupun looks like muffin sebab terlebih letak dalam cup.
tp ok la untuk 1st timer. Tiada deko2 bagai. Masa pun suntuk.

Punyerla semangat siap whatapps gambar cupcake kat hubby.
Hubby mcm tak caye jer sy yg wat. hehe.
Sebab hubby kata kalo dh pandai boleh request mixer!
Semangat!

Inilah hasil my 1st Cupcake...



You Might Also Like

7 comments

  1. lepas ni blh selalu baking cake dan mcm2 lagi lah...

    ReplyDelete
  2. Wowww, sgt comel cupcake ni....nmpak sedap jgak

    ReplyDelete
  3. oh sedaonya... montok2 je cupcake tu.. kalau saya buat kompom lari bentuk punya.. :)

    ReplyDelete

Precious Humairah

Followers

Creative By Two

Subscribe