Misi Roti Jala Secubit Garam

8:05:00 AM

Alhamdulillah...berjaya menjalankan Misi roti jala yg tergendala sekian lama.
Tapi tidakler kaler maler mcm kak nor Secubit garam.
Untuk first trial kita wat yg basic sulu. 
Nanti wat warna lain semua org terkejut plak.
Next projek kita wat kaler maler ok.

senang & simple. kejap jer dh siap menjala roti!
Okla kalo nak resepi sy ade copy dari kak nor. Klik entry  Misi roti jala
selamat mencuba!

Sebagai yg terlalu mengikut resepi. sy beli ni utk sukatan.
Mudah especially utk baking making ni.
Kat daiso jgak...RM 5. Ade sukatan cup, ml, tsp, tbsp.

Daiso.... RM5


Bekas muncung 3 ni sy beli kat Daiso RM 5.
Hati2 sebab ade kecik ader besar.
So better la beli yg besar sebab harga sama je kan.

bekas untuk menjala from. Daiso RM5


Sy guna grill pan. sebab tu yg ade kat umah mak. and tak melekat.
Boleh guna pan biasa yg tidak melekat.
Utk first time menjala kena letak ckit je minyak dulu.
pastu  tak payah dah. boleh menjala dgn senang hati.

gaya menjala sy. tidakla sekemas kak nor. sebab main belasah jer.
the result not bad. sedap dimakan bersama kari masakan mak. sebab sy x tahu masak kari sedap mcm mak.
instagram #rotijala

You Might Also Like

1 comments

Precious Humairah

Followers

Creative By Two

Subscribe