HK Disneyland : Fantasy Land

11:57:00 AM

Hi Wednesday!

Fantasy Land mmg yg paling happening kat HK Disneyland ni.
Fantasy land ni yg paling menarik utk kanak-kanak seperti Humairah.
Ktaorg byk masa kat sini semata-mata nak beratur utk meet the characters di Fantasy Gardern.
Byk game yg kitaorg skip sbb malas nak beratur.
Walaupun pergi on Thursday, tp still ramai org.

Dan sy tak tahu la plak, keadaan kat situ sgt sejuk. mmg tak panas langsung.
Alhamdulillah, dalam beg dh prepare sweater cikmerah.

Sleeping Beauty Castle


The Many Adventures of Winnie the Pooh

Visit all your friends from the Hundred-Acre Wood for a "hunny" of an adventure. Ride along in Pooh's hunny pot and plunge into the middle of a blustery day. Bounce along with Tigger. Float through a floody place with Piglet. Even enter the mysterious world of Heffalumps and Woozles. It's a willy, nilly, silly good time. 

Perjalanan menaiki train dan penceritaan mcm dalam sorybook pooh & honey. horror jgak yg nie sbb gelap. Tapi tak merbahaya pun. Patutla semua org beratur nak naik. Seronok!

The Many Adventures of Winnie the Pooh

Fanatsy Land 

Encounter your favorite Disney heroes and heroines in these lush gardens. Come prepared with your cameras and autograph books because you may well be greeted by a princess, like Cinderella; a warrior, like Mulan; or one of Mickey Mouse's pals, Goofy, Donald or Pluto. Smile and say "cheese!"
Masa ktaorg banyak dihabiskan di Fantasy Gardern. Semata-mata nak menunaikan impian si anak. Kalo nak pegi better check website HK Disneyland utk check masa meet characters. Slalunyer sampai 5.30 ptg sahaja. Seperti biasa Mickey & Minnie Mouse is favourite characters. Kalo tgk kat tempat Goffy & Pluto kosong jer. 

Humairah was so excited. Relakan jer entah sesapa la di sebalik caharacter tu yg dok peluk dia. Bak kata org putih 'Over excited!' Sampaikan nak kena tinggal pun dia tak kisah. Kat sini sempat bergambar dengan Mickey, Minnie, Pluto & Goffy. Pooh sebab dah pergi The Many Adventures of Winnie the Pooh.

Fantasy Gardern


Mickey's PhilharMagic is 3D show. Best jgak. Recommended utk masuk. Tapi best lg 3D show kat USS. Yg ni tak der kerusi goyang-goyang. Kanak-kanak pun boleh duduk sama.

Mickey's PhilharMagic : 3D Show!


Mad Hatter Tea Cups

The Golden Mickeys at Disney's Storybook Theater 

Be prepared for all the glitz and glamour of a Hollywood tribute, stroll down the red carpet and join the fun of this glamorous extravaganza. This grand, star-studded gala celebrates great Disney classics like Mulan, Disney-Pixar's Toy Story and Lilo and Stitch. This moving musical experience reminds us all to believe in the power of our dreams. 

Teater ni agak membosankan. Tak pasti apa yg mahu disampaikan. Kalo ader masa pergi la tengok. Tapi kalo suntuk better proceed ke tempat yg lg best. Lagipun diorg tidak menggunakan bahasa inggeris. So, mcm tak best sgt. Pelakon tu pun patutnya dah kena tukar. Husband kata dr dulu org yg sama.

You Might Also Like

2 comments

  1. salam n hi babe,
    nanti share sikit pengalaman bercuti kt hongkong macam makan, shopping and perbelanjaan kat sane.. bole? hotel semua perjalanan naik flight semua bape lama... kesukaran kelebihan holiday kat sane.. huhu~ sebab kita nak pergi juga jun nanti tapi tatau sane caner.. hope dapat sharing k..

    ReplyDelete

IG @littlepearlheart

Followers

Creative By Two

Subscribe