HK Disnyeland : The Journey

12:16:00 PM

Monday yang sangat penat. Sakit badan gara-gara angkat air kat rumah in-law + ulang alik ke hospital melawat ayah mertua. Kesian my MIL sampai demam-demam.

Eh cerita ke Hong Kong Trip belum habis. Entry kali nie nak cerita kami ke Hong Kong Disneyland.
HK Disneyland tidak besar mana pun. Rasanya cukupla sehari ke sini.
Boleh juga kalo rasa nak stay di HK Disneyland Resort.

HK Disneyland opening hours about 10.30 am.
Sy suggestkan untuk check the monthly calendar at HK Disneyland website.
Website provide info for park hours, fireworks and show times.

Kami bergerak dari hotel dalam 9.30 pagi.
Kami menaiki MTR dari Jordan Station dan turun di Lai King Station.
Kemudian, tukar train utk ke Sunny Bay.
From Sunny Bay, tukar train to Disneyland Resort.

Tak ambil masa lama pun tukar-tukar train tu. Sangat senang.
Tak perlu keluar dari station. Just tukar landasan sebelah jer.
Masa menuggu pun sekejap sangat. Sgt suka train system kat HK. mudah & pantas!





Begitu teruja sy dapat naik train ke Disnyeland Resort.
Semuanya berkonsepkan mickey. cute jer.
Semua org sibuk bergambar dalam train. Tapi sekejap sgt dah sampai.
Hubby dah kali ke-3 ke sini. Kurg excited.
Yg plg excited of course cik merah. Tak sangka memang cikmerah sgt teruja! 

Hubby decide utk beli ticket di Main Entrance.
Kalo tak silap harga ticket dalam (+-)RM150
Ticket for cik merah is FREE!



inside the train


cute jer tempat pegang tu

Ticket Counter

Cerita sampai beli ticket la dulu yer.
Nanti sambung lagi.

_______________________________________________________________

New Art at Creative by Two
We having promotion for A3 Kufi Art.
Insyallah GA will be launch this week. Hadiah sgt menarik.

You Might Also Like

1 comments

  1. weh best gile train mickey mouse tuuuu!!!! aku suka gilaa! (tiba-tiba nak buat tingkap rumah sediri bentuk mickey mouse..haha!)

    ReplyDelete

Precious Humairah

Followers

Creative By Two

Subscribe