CH #3 : Big Red Strawberry Farm

7:56:00 AM

Perjalanan kami diteruskan ke Big Red Strawberry Farm.
Laluan masuk di Star Regency Hotel.
Laluan masuk ok. Tapi jalan nak balik tu mcm horror ckit. curam.

Dalam 5-10 minit jer dr hotel kami melalui Pekan Brinchang.
Dalam hati berangan nak pick my own strawberry. Walaupun tak makan strawberry.
Tapi hajat tidak tercapai. Lagipun tak ramai pun yg pick strawberries.
Smua makan jer kat situ. hehe.

Makanya bergambar & memenuhkan perut sahaja di sini.

Pick Your Own Strawberries

- RM 25 per basket for 2 person (Minimum 1/2kg per basket)
- Children under 10 years are not allowed
Tak pasti la strawberries yg kita petik tu kna bayar or free. Sebab dah bayar RM25 kan?

Parking pun senang. Tak crowded.
Seriously sy sgt jatuh chinta dgn tanaman hidroponik kat situ.
Salad sgt segar bugar. Kenapa xde aktiviti pick your own salad?

Selepas menghirup udara segar ala2 cameron.
Tak der sejuk sgt. Just sejuk sejuk hati gitu.
Kami menuju ke Cafe. Ape lagi makan makan jer la.

Kat sini ade juga tanaman lain seperti Cactus & bunga-bungaan.
Tapi strawberries  la plg byk sebab nama pun strawberry farm.

Entry ni tak der gambar makan2. Hanya gambar kami & anak2.
Next entry pastinya membuatkan sy rindu pada Wafer + ice cream + strawberry.






Nak jugak tau mama semua. hahaha. kelihatan aku yg bulat mcm donut. huhu
Pick your own strawberries


 







You Might Also Like

1 comments

IG @littlepearlheart

Followers

Creative By Two

Subscribe