CH #8 : BOH Tea Centre Sungei Palas

8:00:00 AM

After breakfast, kami terus ke Tea Center Sungai Pals.
Jom feel ala2 ombak rindu plak kat sini. hehe.
Aku la org nyer yg beriya sgt nak pergi.

3.5 km dr Pekan Brinchang. Tempatnya agak ke dalam.
Perjalanan melalui jalan-jalan sempit yg dikelilingi ladang teh.
New experience for us. Sgt suka melihat ciptaan Allah. Subhanallah.
Tetiba rasa seronoknya ader rumah dikelilingi ladang teh. sejuk pulak tu.

Alhamdulillah...kami sampai di tempat yg dituju.
Asalnya jam seawal pagi mahu ke sana. menghirup udara segar di waktu pagi.
Gedebak gedebuk jam 9 pagi jugak baru smpi.
Ketika kami sampai, parking masih lengang.

Bermula pendakian kami ke Tea Center.
Mengikut kawan sy, boleh request utk naik kereta ke atas bagi pregnant lady & orang2 veteren.
Tapi kami mendaki seperti org2 biasa even one of my friends pregnant.

Jalan perlahan-lahan sambil bergambar.
sekejap je dah sampai. tak rasa penat.
Sy cadangkan mendaki menggunakan jalan ber'tar' instead of melalui ladang.
Kerana jalan ladang agak licin dan berbukit-bukit. Menyebabkan kita lebih penat.
Bila balik barula menggunakan jalan ladang teh.

200m to go...lets start with bismillah

tempat yg dituju...
jalan jika anda mendaki melalui ladang tea.




Lepas penat mendaki & bergambar.
Kita makan plak yer.
makan lagi....

Lepas makan kita melawat kilang plak.
Masuk adalah percuma. Anytime!
Kilang tu beroperasi rupanya. Ingatkan pameran jer. hehe

















You Might Also Like

2 comments

  1. bestnya tengok gambar kat CH ni... cantiknya baju Cik Merah.. comel jek

    ReplyDelete
  2. sedap2 x semua makanan yg dijual tu? saje tanya sbb nampak cantik :)

    ReplyDelete

Precious Humairah

Followers

Creative By Two

Subscribe