Humairah & Daycare

7:30:00 AM

Alhamdulillah...
Masih bernafas di tahun 2013.
Permulaan 2013 yg penuh dengan azam.
Berdoa pada Allah moga beri sy, suami & anak kekuatan untuk menguruskan kehidupan bekeluarga.

2.1.2013
Sy dah nekad untuk hantar Humairah ke daycare.
Dah 2 tahun lebih nenek @ my mom yg jaga Humairah.
Pernah la dulu hantar ke nursery time Humairah 6 bulan. 2-3 hari hantar pastu demam.
Lepas baik...hantar lagi demam. At last my mom kata baik dia jer la yg jaga.

My mom mcm sedih jgakla.Padahal rumah ktaorg tak der la jauh mana. Dalam setengah jam jer.
2-3 kali jugakla my mom pujuk tak payar hantar Humairah ke daycare.
My mom kata tak der kawan nak bercerita. Tak der org nak main masak2.
Siap my mom pengaruh Humairah ajak tinggal dengan dia.
Tapi...sampai bilakan my mom nak jaga Humairah.

Berkat kekuatan yg ada. Walau tak berapa nak kuat sgt.
Hantar juga Humairah ke daycare.Before hantar tu berkali-kali ckp dengan dia.
"Mama work. Papa work. Humairah pergi school. Kat school ade teacher & friends."
Pagi hantar mmg behave jer. Salam & hug mama mcm biasa.
Yg nenek plak keep calling mama nak tahu status Humairah. huhu.

Kalo bleh setiap jam mmg nak tanya perkembangan.
Tapi takut nanti naik menyampah plak org daycare tu.
Tapi tak payah tanya, kekadang tu diorg yg hantar sms update status Humairah.

So far. Humairah still belum sesuai lg. Lambat panas kot!
Hopefully next week, Humairah akan lebih ceria.
Kekadang tu ok. cuma bila teringat mama jer perasaan tu sayu.
Tapi bila balik, masuk jer dalam kereta non-stop bercakap itu ini.

Sy mmg tak putus berdoa semoga Humairah akan ok.
Semoga Allah permudahkan segala urusan kami sekeluarga.
Ameennn....

Mama & Papa sayang Humairah....
Muahhhhh....






You Might Also Like

7 comments

  1. Semoga humairah cpt serasi... Btw manja sebenarnya humairah ni.. :)

    ReplyDelete
  2. semoga mama humairah tabah...dan semoga humairah dpt suaikan diri cepat2...

    ReplyDelete
  3. maybe baru lg..masih belum dpt adapt lg.lelame ok kot

    ReplyDelete
  4. Follow sini...follow saya balik yer..

    www.apabilaazambercerita.blogspot.com

    Cian si comel humairah...
    takpe..lama-lama ok la tu hopefully...kan??
    Mama jangan bimbang-bimbang okey... :-)

    Salam perkenalan..

    ReplyDelete
  5. Semoga maira cepat suaikan diri..hehe ;)

    ReplyDelete

IG @littlepearlheart

Followers

Creative By Two

Subscribe