Home Project : Wall Art By Karya Kufi

6:00:00 AM


Lama sy survey karya kufi ni. Sebelum rumah siap dah cakap dgn hubby kalo rumah dah siap nak order ayat Quran dari Karya Kufi. Alhamdulillah dapat realisasikan impian di teratak baru kami.

Order sy kali nie adalah through Facebook Kufi Store.
Senang. Tak payah susah2 bersesak ke Bangi. Semuanya di hujung jari.

Pada asalnya sy nak order canvas kufi size 7 kaki.
Memandangkan wall rumah lebih kurang 12 kaki.
Tapi Kufi Store tak handle canvas yg bersaiz besar.
Kufi Store cadangkan kami 3-4 Qul size 2x2 kaki / 2.5. x 2.5 kaki.
Boleh jugak jika nak order ayat2 berlainan.

Sy & hubby setuju untuk order canvas kufi 4 Qul size 2x2 kaki.
After bayar deposit. Karya Kufi akan sent design utk confirmkan.
3-4 kali jgak sy mintak tukar design.
Thanks kerana melayan request sy & hubby.

The theme color pada asalnya is grey & purple with white background.
Tapi akhirnya the result is purplish with black background.

Masa yg diambil untuk siap adalah lebih kurang 2 minggu after confirm the design.
Saya pick up kat Kufi Store @ Bangi.
Excited sgt. Lepas Kufi Store call. terus ajak hubby pergi pick up!
The result sgt cantek. saya sgt puas hati.

Byk lg design yg cantek & modern kat FB Kufi Store.

Website: Karya Kufi
Facebook : Kufi Store

Kufi Store Address
Lot 702G, Complex Diamond, Bangi Business Park, 
Jln Medan Bangi, Off Persiaran Bandar, 43650 Bangi, Malaysia
No. tel : 03- 89125684
Email : karyakufi@gmail.com, kufistore@gmail.com


Jumaat tutup yer!


sebelum masuk rumah
dah ader perabot. pucat jer rumah ku!
with lighting..
without lighting
cara baca adalah dari bawah & spiral
Keterangan jenis surah/ayat
Jenis printing canvas & ringan


You Might Also Like

19 comments

  1. faeza, dah lama saya tunggu entri ni.

    cantiknya! suka! suka! suka! haha. motip saya pulak yang excited?

    insya Allah kalau ada rezeki lebih nak order jugak canvas kufi ni. tak sabar nak ada 1 jugak :)

    ReplyDelete
  2. boleh share tak berapa harga? tenkiu

    ReplyDelete
  3. Waaa bagus2 for d info.. tgh survey gak benda alah ni hehe. dah la dekat je ngan umah ni hehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. walk in senang la cam ni :)
      welcome to kufi store...hehe

      Delete
  4. cantiknye!!! beli kat mn? berapa rm? custom made atau ready made tu faeza? bnyk giler tny. hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. azian beli online. pickup kat bangi :) nti update cerita harga yer.

      Delete
  5. sangat cantik...dinding pakai wallpaper yer?

    ReplyDelete
  6. cantik...sy pon tgh eyeing karya kufi nih...
    semangat tahun baru nk stat deko2 rumah blk...

    berapa harganya?
    kene paku dinding ke utk lekatkn frame tu?

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah sy drill lubang utk sangkut kat dinding.
      senang jer nak manage sebab ringan sgt :)

      Delete
  7. faeza..always adore cara awk deco rumah!sangat cantik!

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks :) lamanya tak drop comments sini.

      Delete
  8. thank you ;) byk jugak dpt traffic dr sini...mekaceh...mekaceh

    ReplyDelete

Precious Humairah

Followers

Creative By Two

Subscribe