CH #5 : Night Market Brinchang

8:00:00 AM

Bila ke Cameron on weekend or school holiday.
Adalah wajib ke Brinchang's Night Market.

psstt...gambar kali ni from my HTC.

Oleh kerana hujan datang secara tetiba.
Makanya anak2 terpaksa ditinggalkan bersama bapak2 mereka di dalam kereta.
Maka jadila kami rombongan mak-mak ke pasar malam.

Walaupun hujan tak lebat, tapi kebanyakkan pengunjung berpayung.
Bila berpayung macam susahla kan nak jalan2. Kesian betul ade yg bawak anak2 kecik.
Keadaanya tidak sesak sgt. Kalo ramai pun kat bahagian makanan.
Baju & sayur2 lengang jer.

Kami pun tak pasti ape yg kami plan nak beli di Pasar Malam ni.
Sebabnya kami plan utk beli sayur & strawberry di Kea Farm keesokan harinya sebelum pulang ke Kuala Lumpur.
Dah org kata Pasar Malam ni wajib pergi, so pergi jer la kan.
Memandangkan kami plan nak menikmati steambot for dinner, so kami tak beli la makanan.

Apa yang kami beli
- Tea Cameron Valley (Perisa strawberry, blackcurrant, green tea, lemon dll) : 3 box = RM 25
-  Keledek Madu : 4 bungkus for RM 10 (wajib beli. sy sgt suka sebab boleh rebus and makan dgn kulitnya sekali. manis pun manis. sesuai wat baby puree)
- Fridge Magnet colourful 4pcs RM 10
- Sweet corn from Cameron. Boleh testing dan makan begitu saje tanpa dimasak. siap amik byk2 nak mkn dlm kereta. rasanya manis. selonggok ade dlm 11-13 batang for RM 10. Kalo dh beli beramai-ramai mintakla uncle tu tambah 3-4 batang extra. hehe
- Glove for cik merah. Gambar strawberry RM 5. beli sbb comel sgt. nti tgk gambar cik merah pakai pg Sg. Palas.

Ade beberapa buah & sayur bukan original from cameron seperti epal cameron yg bewarna merah & hijau. Madu pun disuggestkan beli terus dari Bee Farm. So hati-hati ketika berbelanja...


Keadaan Pasar Malam Brinchang
Teringin nak beli payung lutsinar strawberries ni. comel kan? Tapi tak jadi plak.
Strawberry Kering








wajib beli. sedap & manis.

You Might Also Like

2 comments

  1. Eh sonoknya g pasar mlm ni..harap ade la peluang nnt..

    #eh kak sja ea xblas msg ros??kikiki..byw tq sgt...maaf ea nyusahkan akk :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah saje jer tak balas msg awak. hadiah utk second baby.
      tak sempat nak pos baju for little humairah. sorry yer :)

      Delete

IG @littlepearlheart

Followers

Creative By Two

Subscribe