Home Progress : Dining Area

8:30:00 AM

Dining area kami mmg sgt simple.
Dah mmg design rumah skrg open concept kot.
Kalo ikut sy, suka ruang makan terasing daripada living hall. Lebih nampak kemas.
Dah la masuk pintu direct terus nampak dapur. sebab tu hubby marah gantung kuali. hahaha.

Curtain

Oleh kerana dining & living bersambung. Sy memilih design curtain yg sama.
Same to Living Hall Curtain.

Dining Table

Pada asalnya sy & hubby prefer beli dining table yg biasa jer. ala2 macam kayu + kaca.
Tapi lately ni susah betul nak cari yg memenuhi kehendak hati.

At last kami akur untuk beli marble dining table.
Memang lawa and cantik. nampak class ko! Tapi seriously sgt berat ok.
memerlukan minimum 3-4 org nak angkat benda alah marble tu.
Pastu kena alih one by one. Alihkan top dulu, baru alih kan kaki meja.
Tak sesuai untuk rumah org melayu yg suka wat kenduri kendara.
Alihkan meja adalah satu kemestian sebab nak bagi rumah lapang.

Marble dining table ni, kami beli di Viva Home.
Byk jgak tempat sy & hubby survey termasuk Casarano yg mmg specialize in marble table.
Dan akhirnye kami berkenan yg ini juga. Disebabkan oleh design kerusi.

Compare yg lain. Design kerusi yg ini mmg sy suka. Tak sangka hubby pun suka jgak.
Kebanyakkan yg kami survey b4 ni kerusi biasa. and kena extra charges kalo nak tukar kerusi.
Nak tambah kerusi yg ade arm chair pun kna extra charges.
Kami pilih yg complete set dgn 2 set arm chair. Harga mmg terlebih budget ckit la. huhu.

Kami decide nak meja + 8 kerusi. Nasibla muat2 jer rumah kami.
Senang esok2 ade anak2 nak wat homework kat sini.senang mak bapak nak survey.

Lampu

Mmg dlm wishlist nak lampu dining yg gantung. Terpengaruh design dalam majalah.
The 1st kedai yg sy pergi, mmg dah jumpa dah lampu yg menjadi idaman hati.
Keep survey and survey. At last kembali ke kedai lampu ESL. Entry {Beli Lampu}
Sanggup tambah duit poket sendiri sebab nak jgak lampu ni.

dining area...sebelum
cik merah suka sgt dok kerusi ni.
the arm chair


 



happy eating



You Might Also Like

27 comments

  1. salam perkenalan..
    cantiknye ur living room..;)

    ReplyDelete
  2. besar meja makan.. best2.. cantik sgt..

    ReplyDelete
    Replies
    1. family & in laws selalu dtg rumah.
      tu yg beli set 8.

      Delete
  3. cantik set meja makan kau! seperti sangat selesa....

    ReplyDelete
    Replies
    1. ko ni mcm mak aku. nk tdo atas meja makan ke?

      Delete
  4. Salam leh share x.ktne n brape ye budget tuk meja neh.sgt ctik n bkenan sgt.tqvm.

    ReplyDelete
    Replies
    1. wassalam.

      sy beli di Viva Home. Please email me for the price yer :)

      Delete
  5. Salam leh share x.ktne n brape ye budget tuk meja neh.sgt ctik n bkenan sgt.tqvm.

    ReplyDelete
  6. sejak terpandang kerusi dining table u hari tu..terus jatuh cinta..!!! terus tunjuk kat laki ngan harapan die nak belikan..heheh..siyes..terus berangan2 nanti nak beli gak yang jenis macam ni..:)

    ReplyDelete
  7. salam.. berpa ek harga untuk set meja makan tu

    ReplyDelete
  8. Hi, boleh share price kerusi? Yang ni kat casarano viva kan?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi. Set ni saya beli di Richi Gallery http://brideinmaking.blogspot.com/2013/03/set-dining-table-ricci-gallery.html

      Delete
  9. Hi, boleh share price kerusi? Yang ni kat casarano viva kan?

    ReplyDelete
  10. salam..boleh x pm kan sy price dining table tu..thanks ya.. :D

    oha_luve@yahoo.com

    ReplyDelete
  11. nice.. blh simpan angan2 nak beli gini jugak. sesuai dgn ruang mkn yg luas kan?

    ReplyDelete
  12. wahhh memang curlasss taste uols ni....;))

    ReplyDelete
  13. faeza, boleh tak pm tak brape price meja mkn, mmg duk cr meja mkn set 8 pn.

    ReplyDelete
  14. assalam faeza, boleh share price meja mkn tak?heheh sy tgh survey gak meja utk 8 org ni...ifahyazid@gmail.com

    ReplyDelete
  15. Assalamualaikum
    Boleh email saya beli kat mana.
    mahadi_lives@yahoo.com.my
    Atau whatsapp saya 0199897085
    Sy berkenan lah.tqvm

    ReplyDelete
  16. As salam. Blh share harga meja mkn tu? Cantik sgt sampai termimpi2...

    ReplyDelete

IG @littlepearlheart

Followers

Creative By Two

Subscribe